Gebruikersnaam
Wachtwoord vergeten
Loading

Het nieuwe pinnen: van strip naar chip

15 juli 2011

 

Hoogstwaarschijnlijk heeft u het al gehoord: het vertrouwde pinnen via de magneetstrip verdwijnt definitief per 1 januari 2012. Pinnen gebeurt dan niet langer met de magneetstrip, maar met de chip op de betaalpas. Het merk PIN verdwijnt, hier komen de internationale merken Maestro en V PAY voor terug. De persoonlijke pincode en het betaalgemak blijven ongewijzigd.

 

1.      Wat is het nieuwe pinnen?

Het nieuwe pinnen is de omschakeling naar EMV, de internationale standaard in elektronisch betalen via de chip op de betaalpas in plaats van de magneetstrip. EMV staat voor Europay, MasterCard en VISA. Deze kaartmaatschappijen hebben een nieuwe internationale chipstandaard ontwikkeld – genaamd EMV - voor betalingen en geldopnames met bankpassen.

 

2.      Waarom komt het nieuwe pinnen?

EMV is een veilige chiptechnologie die de magneetstrip vervangt. Doel is: fraude door het kopiëren van de magneetstrip (skimming) tegengaan. Vanaf 2012 zijn alleen nog pinbetalingen met EMV mogelijk.

 

3.      Wat betekent dit voor u?

SEPAY gaat voor het einde van het jaar omschakelen naar het nieuwe pinnen. U hoeft hiervoor helemaal niets te regelen, ook niet met uw bank. SEPAY verzorgt voor u de omschakeling en zal u vooraf tijdig informeren. Tot het moment van omschakeling verandert er voor u helemaal niets en moeten al uw klanten nog op de oude vertrouwde wijze betalen via de magneetstrip.

 

4.      Let op!

Indien u ook creditcards op uw betaalautomaat accepteert - via PaySquare of EMS - adviseren wij u met klem de betaalpas door de magneetstriplezer te halen zoals u gewend bent. Als u uw Nederlandse klanten voor het moment van omschakeling toch al met de chip laat afrekenen, wordt de betaling mogelijk tegen een hoog commissie-percentage verwerkt. Klanten met buitenlandse betaalpassen en creditcards moeten wel al via de chip betalen.