Apple Pay: een veilig alternatief voor de bankpas en creditcard

Apple Pay is in de Verenigde Staten aan een grote opmars bezig. De dienst is nog geen jaar oud en nu al kan er op meer dan 1 miljoen locaties betaald worden met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Bovendien heeft Apple recentelijk aangekondigd dat Apple Pay vanaf juli ook in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar komt.

Bij de introductie van Apple Pay werd een grote nadruk gelegd op de veiligheidsaspecten van de betaalmethode. Apple Pay zou een stuk veiliger zijn dan het gebruik van reguliere debit- en creditcards. In dit blogartikel leggen we uit waarom.

 

Apple Pay: betalen met je vingerafdruk

apple-pay-how-will-work-showcase_image-7-a-7328Om een betaling via Apple Pay af te ronden, dien je een bevestiging te geven met je vingerafdruk. Dat is een stuk veiliger dan het intoetsen van een viercijferige pincode. Of het afgeven van je credit-card, zoals in de Verenigde Staten gebruikelijk is.

Om een betaling te kunnen uitvoeren, dien je je bankgegevens eenmalig aan je iPhone te koppelen. Deze gegevens worden versleuteld op de iPhone opgeslagen en nooit gedeeld met derden (zelfs niet met Apple zelf). Sterker nog: wanneer je een betaling uitvoert ziet de verkoop(st)er alleen dat de betaling akkoord is. Bankgegevens blijven dus strikt geheim.

Wanneer je je iPhone verliest, kun je op afstand de mogelijkheid om betalingen uit te voeren uitschakelen, hoewel dat niet direct noodzakelijk is, omdat betalingen alleen met een vingerafdruk geaccordeerd kunnen worden.

Binnenkort naar Nederland?

Wanneer Apple Pay naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk. Een medewerker van de Belgische bank KBC twitterde onlangs dat Apple Pay deze zomer naar België zal komen en ook ING heeft in het verleden gemeld dat Apple Pay in 2015 in de Benelux zijn opwachting zal maken, maar dit blijven vooralsnog geruchten.

De nieuwe pinautomaten van SEPAY die met een NFC-chip zijn uitgerust, zullen Apple Pay ondersteunen wanneer het beschikbaar komt. Meer informatie over onze nieuwe pinautomaten vind je in onze webshop. Heb je tips of opmerkingen? Laat ze achter in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Langer dan 3 maanden huren? Dat kan!

We hanteren een maximale huurtijd van 3 maanden. Wilt u de pinautomaat langer gebruiken, dan is dit mogelijk. U start met het huren van een pinautomaat met een looptijd van 3 maanden. Tot deze drie maanden is dit een normale huurperiode.

Wilt u een pinautomaat langer dan 12 maanden huren? Dan kunt u beter leasen.

Tarieven

Omschrijving
 
Maandelijks
Abonnement
SEPAY Vast€ 62,50
SEPAY Mobiel 4G€ 87,50
SEPAY Mobiel Wifi€ 87,50
SEPAY Mini€ 47,50
Transactietarief: € 0,18

Voorbeeld

Een ondernemer wil voor 7 maanden een mobiele pinautomaat (SEPAY Mobiel) huren. Dat kan, de eerste 3 maanden zal op basis van normale huur zijn met een periode van 3 maanden. Na 3 maanden wordt dit contract automatisch verbroken en wordt de huurperiode tezamen met de gemaakte transacties afgerekend. De pinautomaat blijft bij deze ondernemer, maar de resterende 4 maanden zal deze worden voortgezet onder een tijdelijke lease overeenkomst. Deze wordt maandelijks gefactureerd.

Wat gebeurt er na 3 maanden?

Na drie maanden verbreken we de huurovereenkomst en wordt deze voortgezet binnen een lease-constructie die iedere maand opzegbaar is. De betaalde borg wordt verrekend en u wordt maandelijks gefactureerd voor deze lease-overeenkomst.