Creditcard acceptatie

Het accepteren van creditcards kan helpen om uw omzet te verhogen. Zeker wanneer u regelmatig buitenlandse klanten heeft. Maar ook onder binnenlandse klanten neemt het betalen met een creditcard langzaam toe.

Het aanvragen van creditcardacceptatie was nog nooit zo makkelijk! Heeft u een pinautomaat van SEPAY, dan kunt u standaard creditcards van VISA en Mastercard accepteren. Indien u uw pinautomaat na 16 juli 2018 heeft aangevraagd, dan hoeft u niets te doen. Had u deze voor die tijd in bezit? Dan hoeft u het enkel te activeren.

Goedkoopste creditcardaanbieder van Nederland

  • 1,25% transactietarief*;
  • Betreft Mastercard en VISA creditcards;
  • Standaard geactiveerd op elke SEPAY pinautomaat;
  • Geen additionele (jaarlijkse) kosten.

* Met een minimum van € 0,25. Voor Internationale Creditcards (buiten de Europese Unie) en zakelijke creditcards wordt de toeslag doorberekend.

Mastercard acceptatie op SEPAY Pinautomaten
Visa acceptatie op SEPAY Pinautomaten

Laagste tarief van Nederland (1,25%)

Een percentage van het totaal aan bedragen via creditcards wordt als kosten in rekening gebracht. Dit verschilt ten opzichte van debetkaarten (Maestro & VPAY) betalingen, hiervoor rekent SEPAY namelijk een vast transactietarief. Voor creditcardbetalingen van VISA en Mastercard berekenen wij 1,25%. De ontvangen creditcardbetalingen minus commissiekosten worden na 5 werkdagen (apart) op uw bankrekening gestort. Zo houdt u overzicht tussen de debet- en creditcard uitbetalingen.

Naast VISA en Mastercard nog andere creditcards accepteren?

Wilt u naast Mastercard en VISA ook andere creditcards accepteren? Dat kan! Met de SEPAY Plus modellen is dit mogelijk. Afhankelijk van welke brand u wilt aansluiten, dient u zich aan te melden bij de creditcardmaatschappij. De creditcardmaatschappij waarbij u zich aansluit bepaalt de tarieven.

worldline creditcard
  • Diners Club Int.

  • Discover

  • Union Pay

Creditcard American Express aanvragen
  • American Express

Heeft u een pinautomaat van SEPAY? Dan hoeft u niets te doen. U kunt standaard VISA en Mastercard accepteren. De transacties hiervan kunt u terugzien in “Mijn SEPAY”. Wilt u meer creditcards accepteren? Vraag deze aan bij de desbetreffende creditcardmaatschappij. Houd er wel rekening mee dat tarieven kunnen verschillen per creditcard.

Heeft u een andere pinautomaat en maakt u gebruik van de SEPAY transactiedienst? Dan kunt u standaard creditcards accepteren van Mastercard en VISA. Wilt u meer creditcards accepteren? Dan kunt u deze aanvragen bij de desbetreffende creditcardmaatschappij(en).

U wilt gebruik maken van het laagste tarief op gebied van creditcard-acceptatie? Dat kan! U kunt bij SEPAY een creditcardaanvraag indienen voor Mastercard en VISA. De overige brands dient u bij andere creditcardmaatschappijen aan te vragen.

U heeft al een bestaande creditcard-overeenkomst voor diverse creditcards? Wij zetten automatisch VISA en Mastercard over naar SEPAY. Overige creditcard-overeenkomsten zullen bij de desbetreffende creditcardmaatschappijen in stand worden gehouden en toegepast op uw pinautomaat. Vergeet niet uw aansluitnummers aan ons door te geven.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de transactiekosten van een creditcardbetaling?

Over een creditcardbetaling wordt 1,25% van het omzetbedrag gerekend, met een minimum van € 0,25. Er wordt een toeslag berekend (extra kosten) wanneer er gebruik wordt gemaakt van een internationale (buiten EU) creditcard en/of wanneer er betaald wordt met een zakelijke creditcard.

Wanneer worden mijn ontvangen creditcardbetalingen uitgekeerd?

Het verwerken van een creditcardbetaling duurt ongeveer 5 werkdagen. Na 5 werkdagen kunt u deze op uw rekening verwachten. Voor het overzicht maken we creditcardbetalingen apart naar u over.

Mag ik creditcardkosten doorbelasten aan mijn klant?

U mag geen additionele kosten voor uw klant berekenen voor creditcardbetalingen. Werkt u vaak met kleine betalingen, dan kunt u ervoor kiezen om de creditcardacceptatie uit te zetten. Deze staat binnen uw Mijn SEPAY onder het kopje “abonnementen” – Klik daarna op: