Creditcard acceptatie

Het accepteren van creditcards kan helpen om uw omzet te verhogen. Zeker wanneer u regelmatig buitenlandse klanten heeft. Maar ook onder binnenlandse klanten neemt het betalen met een creditcard langzaam toe.

Het aanvragen van creditcardacceptatie was nog nooit zo makkelijk! Heeft u een pinautomaat van SEPAY, dan kunt u standaard creditcards van Visa en Mastercard accepteren. Indien u uw pinautomaat na 16 juli 2018 heeft aangevraagd, dan hoeft u niets te doen. Had u deze voor die tijd in bezit? Dan hoeft u het enkel te activeren.

Goedkoopste creditcardaanbieder van Nederland

  • Transactietarief vanaf 1,25% voor Visa en Mastercard*;
  • Vast transactietarief van 1,95% voor American Express;
  • Visa, Mastercard en (binnenkort) American Express standaard geactiveerd;
  • Geen additionele (jaarlijkse) kosten;
  • Koppeling met American Express mogelijk.

* Met een minimum van € 0,25. Voor Internationale Creditcards (buiten de Europese Unie) en zakelijke creditcards wordt de toeslag doorberekend.

Mastercard logo Visa Logo American Express Logo

Laagste tarief van Nederland (1,25%)

Een percentage van het totaal aan bedragen via creditcards wordt als kosten in rekening gebracht. Dit verschilt ten opzichte van debetkaarten (Maestro & VPAY) betalingen, hiervoor rekent SEPAY namelijk een vast transactietarief. Voor creditcardbetalingen van Visa en Mastercard berekenen wij vanaf 1,25%.

Voor creditcardbetalingen van American Express berekenen wij een vast tarief van 1,95%.

De ontvangen creditcardbetalingen minus commissiekosten worden na 5 werkdagen (apart) op uw bankrekening gestort. Zo houdt u overzicht tussen de debet- en creditcard uitbetalingen.

Naast Visa, Mastercard & American Express nog andere creditcards accepteren?

Wilt u naast bovengenoemde kaarten ook andere creditcards accepteren? Dat kan! Dit is mogelijk met de SEPAY Plus modellen. Afhankelijk van welke brand u wilt aansluiten, dient u zich aan te melden bij de creditcardmaatschappij. De creditcardmaatschappij waarbij u zich aansluit bepaalt de tarieven.

Creditcards Accepteren

Heeft u een pinautomaat van SEPAY? Dan hoeft u niets te doen. U kunt standaard Visa, Mastercard en (binnenkort) American Express accepteren. De transacties hiervan kunt u terugzien in “Mijn SEPAY”.

Heeft u een andere pinautomaat en maakt u gebruik van de SEPAY transactiedienst? Dan kunt u standaard creditcards accepteren van Mastercard, Visa en (binnenkort) American Express. Hiervoor hoeft u niets te doen. Wilt u meer creditcards accepteren? Dan kunt u deze aanvragen bij de desbetreffende creditcardmaatschappij(en).

U wilt gebruik maken van het laagste tarief op gebied van creditcard-acceptatie? Dat kan! U kunt bij SEPAY een creditcardaanvraag indienen voor Mastercard, Visa en American Express. De overige brands dient u bij andere creditcardmaatschappijen aan te vragen.

U heeft al een bestaande creditcard-overeenkomst voor diverse creditcards? Wij zetten automatisch Visa en Mastercard over naar SEPAY. Overige creditcard-overeenkomsten zullen bij de desbetreffende creditcardmaatschappijen in stand worden gehouden en toegepast op uw pinautomaat. Vergeet niet uw aansluitnummers aan ons door te geven.

Veel gestelde vragen

Over een creditcardbetaling wordt 1,25% van het omzetbedrag gerekend, met een minimum van € 0,25. Er wordt een toeslag berekend (extra kosten) wanneer er gebruik wordt gemaakt van een internationale (buiten EU) creditcard en/of wanneer er betaald wordt met een zakelijke creditcard.

De transactiekosten voor American Express berekenen wij een vast bedrag van 1,95%.

Om creditcards te accepteren van bovengenoemde brands (Visa, Mastercard en American Express) is geen additionele overeenkomst voor nodig. Dus ook geen extra kosten. Deze kosten (buiten de transactiekosten) zijn al verwerkt in uw maandelijks abonnement.

U mag

geen

additionele kosten voor uw klant berekenen voor creditcardbetalingen. Werkt u vaak met kleine betalingen, dan kunt u ervoor kiezen om de creditcardacceptatie uit te zetten. Deze staat binnen uw Mijn SEPAY onder het kopje “abonnementen” – Klik daarna op:

Het verwerken van een creditcardbetaling duurt ongeveer 5 werkdagen. Na 5 werkdagen kunt u deze op uw rekening verwachten. Voor het overzicht maken we creditcardbetalingen apart naar u over. De uitbetaling is het bedrag -/- de verwerkingskosten.

Vanuit SEPAY bieden we de service om deze kaarten te accepteren. Voor een ondernemer die liever geen creditcards wil accepteren of enkel bepaalde merken, kunt u deze uitzetten. Dit verricht u door in te loggen op uw persoonlijke pagina.

Langer dan 3 maanden huren? Dat kan!

We hanteren een maximale huurtijd van 3 maanden. Wilt u de pinautomaat langer gebruiken, dan is dit mogelijk. U start met het huren van een pinautomaat met een looptijd van 3 maanden. Tot deze drie maanden is dit een normale huurperiode.

Wilt u een pinautomaat langer dan 12 maanden huren? Dan kunt u beter leasen.

Tarieven

Omschrijving
 
Maandelijks
Abonnement
SEPAY Vast€ 62,50
SEPAY Mobiel 4G€ 87,50
SEPAY Mobiel Wifi€ 87,50
SEPAY Mini€ 47,50
Transactietarief: € 0,18

Voorbeeld

Een ondernemer wil voor 7 maanden een mobiele pinautomaat (SEPAY Mobiel) huren. Dat kan, de eerste 3 maanden zal op basis van normale huur zijn met een periode van 3 maanden. Na 3 maanden wordt dit contract automatisch verbroken en wordt de huurperiode tezamen met de gemaakte transacties afgerekend. De pinautomaat blijft bij deze ondernemer, maar de resterende 4 maanden zal deze worden voortgezet onder een tijdelijke lease overeenkomst. Deze wordt maandelijks gefactureerd.

Wat gebeurt er na 3 maanden?

Na drie maanden verbreken we de huurovereenkomst en wordt deze voortgezet binnen een lease-constructie die iedere maand opzegbaar is. De betaalde borg wordt verrekend en u wordt maandelijks gefactureerd voor deze lease-overeenkomst.