Retourpinnen

Retourpinnen
Retourpinnen - cashless

Pinnen, maar dan omgekeerd

Veel ondernemingen hebben te maken met het retourneren van goederen of borg. Om hiervoor contant geld retour te geven, wanneer uw klant de aankoop heeft gepind, is niet ideaal.

Retourpinnen is hetzelfde als een pintransactie, maar dan omgekeerd. De ondernemer geeft elektronisch geld terug aan de klant via retourpinnen. U kiest in het Menu voor optie 2 – Terugbetaling, voert het bedrag in, en de klant stopt de betaalpas in de pinautomaat. Het bedrag wordt teruggestort op de bankrekening die gekoppeld is aan de betaalpas. Dit mag een andere betaalpas zijn dan waarmee het artikel was aangekocht.

Een retourpintransactie wordt hetzelfde behandeld als een reguliere transactie en zal de eerstvolgende werkdag worden overgemaakt op uw klant zijn of haar rekeningnummer. Bijvoorbeeld als er op vrijdag een bedrag retour wordt gepind, dan zal deze transactie maandag worden overgemaakt naar uw klant. Voor de volledigheid kunt u uw klant een getekende retourpinbon meegeven of, in geval van de SEPAY Mini, stuurt u deze door.

Aanvragen van retourpinnen

Het aanvragen is vrij eenvoudig. Ga naar uw persoonlijke pagina (Mijn SEPAY), kies voor abonnementen en druk op het icoon van de pinautomaat (waarop u het wilt aanvragen).

Kies voor tabblad “Retourpinnen” en vul daar uw naam en telefoonnummer in. Wij zullen contact met u zoeken om verdere details te bespreken.

Abonnement

Retourpinnen is een additioneel abonnement. Hiervoor wordt maandelijks € 4,65 per pinautomaat in rekening gebracht. Een terugbetaling kost € 0,12 per transactie.

Voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden waaraan u dient te voldoen zodat SEPAY retourpinnen kan activeren. Er gelden hier een aantal criteria voor:

 • U dient minimaal een half jaar pinomzet bij SEPAY gehad te hebben;
 • U heeft een onderneming waarbij retourpinnen logisch is (bijvoorbeeld een kledingzaak of een onderneming in het verhuren van (bouw)apparatuur);
 • Per terminal mag u maximaal € 1.000,- per dag retourpinnen;
 • Retourbetalingen worden wekelijks overgemaakt;
 • Iedere dag heeft u genoeg pinomzet om retour pintransacties uit te voeren.

Retourpinnen is beschikbaar op onze huidige pinautomaten (uitgezonderd Plus modellen).

Voordelen

Retourpinnen label Retourpinnen is de grootste stap richting cashless ondernemen. U heeft geen (grote hoeveelheden aan) contant geld meer te houden. Dit bevorderd de veiligheid voor u en uw medewerkers. Daarnaast is contant geld opnemen of storten duurder dan elektronische betalingen.

Procedure Retourpinnen

 • Op de pinautomaat kiest u binnen het MENU voor optie 2 – Terugbetaling;
 • U voert uw 5-cijferige pincode in en bevestigd deze met OK;
 • U voert het terug te betalen bedrag in en drukt op OK;
 • Uw klant stopt zijn betaalpas in de pinautomaat of maakt gebruik van een contactloze (terug)betaling;
 • De terugbetaling wordt in werking gezet en geeft een akkoord (en bon) bij een geslaagde terugbetaling;
 • U kunt ter bevestiging een ondertekende bon meegeven aan uw klant;
 • De terugbetaling zal de volgende werkdag over worden gemaakt naar uw klant.

Foutmelding

Mocht de pinautomaat een foutmelding geven tijdens het retourpinnen, kunt u het gerust nogmaals proberen. Mocht de terugbetaling na drie keer proberen niet slagen, probeer dan een andere methode van een terugbetaling.

Wanneer een terugbetaling niet slaagt, wordt er ook geen retourpinbon geprint. De pinautomaat drukt alleen een retourpinbon af wanneer de transactie geslaagd is.

Uw klant geeft aan het retourbedrag nog niet te hebben ontvangen?

 • Bekijk uw transactie-overzicht binnen ‘Mijn SEPAY’ en zoek naar de desbetreffende transactie;
 • Het bedrag zou de volgende werkdag moeten zijn bijgeschreven, indien deze periode al verlopen is vraag u uw klant om de ondertekende retourpinbon;
 • Bekijk samen met de klant op welk IBAN rekening het retourbedrag zou moeten zijn bijgeschreven;
 • Indien er twee werkdagen zijn verstreken na de transactie, neem contact op met SEPAY om de status verder te onderzoeken.

Is Retourpinnen altijd mogelijk?

Retourpinnen is mogelijk indien de ondernemer deze service heeft aangevraagd bij SEPAY én de pinautomaat dit ondersteund. Er gelden wel enkele voorwaarden aan retourpinnen.

Een van de voorwaarden is dat de aankoop een bank- of creditcard of contactloos (zowel met smartphone als bankpas) heeft betaald. De klant dient de pinbon of een ander bewijs van betaling, kunnen overleggen.

Andere betalingen, zoals contant of met tegoedvouchers, giftcards en betalingen op internet (behalve creditcardbetaling) zijn uitgesloten voor retourpinnen. De ondernemer bepaalt via welke betaalmiddel uw klant zijn of haar geld terug krijgt.

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie