Creditcard acceptatie

Het accepteren van creditcards kan helpen om uw omzet te verhogen. Zeker wanneer u regelmatig buitenlandse klanten heeft. Maar ook onder binnenlandse klanten neemt het betalen met een creditcard langzaam toe.

Het aanvragen van creditcardacceptatie was nog nooit zo makkelijk! Heeft u een pinautomaat van SEPAY, dan kunt u creditcards van VISA, Mastercard en American Express accepteren.

Voordeligste creditcardaanbieder van Nederland

  • Transactietarief vanaf 1,25% voor VISA en Mastercard*;
  • Vast transactietarief van 1,95% voor American Express;
  • Activatie van Visa, Mastercard en AMEX binnen 5 werkdagen na levering pinautomaat;
  • Geen additionele (jaarlijkse) kosten;
  • Koppeling met eigen contract van American Express mogelijk.

* Voor Internationale Creditcards (buiten de Europese Unie) en zakelijke creditcards wordt de toeslag doorberekend.

Visa Logo - SEPAY Pinautomaat
Mastercard logo - SEPAY Betaalautomaat
American Express Logo - SEPAY Pinapparaat

Laagste tarief van Nederland (1,25%)

Een percentage van het totaal aan bedragen via creditcards wordt als kosten in rekening gebracht. Dit verschilt ten opzichte van debetkaarten (Maestro & VPAY) betalingen, hiervoor rekent SEPAY namelijk een vast transactietarief. Voor creditcardbetalingen van VISA en Mastercard berekenen wij vanaf 1,25%.

Voor creditcardbetalingen van American Express berekenen wij een vast tarief van 1,95%.

De ontvangen creditcardbetalingen minus commissiekosten worden na 5 werkdagen (apart) op uw bankrekening gestort. Zo houdt u overzicht tussen de debet- en creditcard uitbetalingen.

Creditcards Accepteren

Heeft u een pinautomaat van SEPAY? Dan hoeft u niets te doen. U kunt standaard VISA, Mastercard en American Express accepteren. De transacties hiervan kunt u terugzien in “Mijn SEPAY”.

Vraag transactiedienst aan

Heeft u een andere pinautomaat en maakt u gebruik van de SEPAY transactiedienst? Dan kunt u standaard creditcards accepteren van Mastercard, VISA en (binnenkort) American Express. Hiervoor hoeft u niets te doen. Wilt u meer creditcards accepteren? Dan kunt u deze aanvragen bij de desbetreffende creditcardmaatschappij(en).

U wilt gebruik maken van het laagste tarief op gebied van creditcard-acceptatie? Dat kan! U kunt bij SEPAY een creditcardaanvraag indienen voor Mastercard, VISA en American Express. De overige brands dient u bij andere creditcardmaatschappijen aan te vragen.

 

Direct transactiedienst aanvragen

U heeft al een bestaande creditcard-overeenkomst voor diverse creditcards? Wij zetten automatisch VISA en Mastercard over naar SEPAY. Overige creditcard-overeenkomsten zullen bij de desbetreffende creditcardmaatschappijen in stand worden gehouden en toegepast op uw pinautomaat. Vergeet niet uw aansluitnummers aan ons door te geven.

Veel gestelde vragen over creditcard-acceptatie

Over een creditcardbetaling van VISA en/of Mastercard wordt 1,25% van het omzetbedrag gerekend, met een minimum van € 0,25. Er wordt een toeslag berekend (extra kosten) wanneer er gebruik wordt gemaakt van een internationale (buiten EU) creditcard en/of wanneer er betaald wordt met een zakelijke creditcard.

De transactiekosten voor American Express berekenen wij een vast bedrag van 1,95%.

Om creditcards te accepteren van bovengenoemde brands (Visa, Mastercard en American Express) is geen additionele overeenkomst voor nodig. Dus ook geen extra kosten. Deze kosten (buiten de transactiekosten) zijn al verwerkt in uw maandelijks abonnement.

 

U mag geen additionele kosten voor uw klant berekenen voor creditcardbetalingen. Werkt u vaak met kleine betalingen, dan kunt u ervoor kiezen om de creditcardacceptatie uit te zetten. Deze staat binnen uw Mijn SEPAY onder het kopje “abonnementen” – Klik daarna op: 

Het verwerken van een creditcardbetaling duurt ongeveer 5 werkdagen. Na 5 werkdagen kunt u deze op uw rekening verwachten. Voor het overzicht maken we creditcardbetalingen apart naar u over. De uitbetaling is het bedrag -/- de verwerkingskosten.

 

Vanuit SEPAY bieden we de service om deze kaarten te accepteren. Voor een ondernemer die liever geen creditcards wil accepteren of enkel bepaalde merken, kunt u deze uitzetten. Dit verricht u door in te loggen op uw persoonlijke pagina.