Banken zien schade door fraude en skimmen afnemen

Banken zien schade door fraude en skimmen afnemen

De Nederlandse banken hebben de schade als gevolg van skimming en fraude met internetbankieren in de eerste helft van dit jaar flink zien afnemen. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maakte woensdag bekend dat de schade door skimmen in de eerste 6 maanden van dit jaar uitkomt op 5,9 miljoen euro; in de tweede helft van vorig jaar was dat nog 10,8 miljoen.

 

Elektronische chip biedt uitkomst

Woman shoppingDe fraude met skimmen, het plunderen van rekeningen met gekopieerde betaalpassen, neemt al tijden af doordat banken de pinpassen van klanten buiten Europa tegenwoordig standaard blokkeren. Binnen Europa kwam deze fraudevorm al veel minder vaak voor door de invoering van een chip op de passen, vorig jaar.

Skimmen, de techniek waarmee criminelen pinpassen kopiëren en bankrekeningen leegzuigen, is na dit jaar verleden tijd. Dat zegt voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in De Telegraaf. De belangenorganisatie voor de financiële wereld presenteert woensdagochtend nieuwe cijfers over fraude met pinpassen en internetbankieren.

‘Het nieuwe pinnen, met chip in plaats van magneetstrip, is inmiddels gemeengoed’, zegt Buijink tegen De Telegraaf. ‘Op veel plekken waar de pas helemaal verdwijnt zijn de automaten fraudebestendig.’

Ook de pinautomaten van SEPAY zijn volledig uitgerust voor Het Nieuwe Pinnen. Dat betekent dat de magneetstrip, die gevoelig is voor fraude en skimmen, niet meer gebruikt worden bij de pinautomaten. Dat maakt de pinautomaten van SEPAY automatisch een veilige en verantwoorde keuze voor iedere ondernemer.

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie