ING lanceert mobiel betalen-app

ING lanceert mobiel betalen-app

De laatste tijd staat het nieuws rondom elektronisch betalen bol van de artikelen over Apple Pay, Samsung Pay en Google Pay. Diensten die betalen via een smartphone mogelijk moeten maken, waardoor de portemonnee in een aantal jaren overbodig zou moeten worden.

Maar al deze diensten zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar. Apple Pay komt in juli naar het Verenigd Koninkrijk, maar heeft over een verdere expansie nog niets officieels te melden en ook Samsung en Google hebben nog geen aankondigingen gedaan. ING springt in op deze groeiende vraag naar een vervanging van de portemonnee.

 

Mobiel Betalen: het antwoord op Apple, Samsung en Google

Young urban businessman professional on smartphoneING heeft besloten om niet weerloos toe te kijken hoe deze tech-giganten onderling de strijd aangaan, maar komt met een eigen app, Mobiel Betalen, waarmee betalen via de smartphone in Nederland werkelijkheid moet worden. In de zomer verschijnt er een Android-app waarmee klanten mobiel kunnen betalen bij één van de tienduizenden kassa’s die NFC-betalingen ondersteunen.

Opvallend, want ING heeft de afgelopen maanden juist vele duizenden euro’s geïnvesteerd in het verstrekken van 6,5 miljoen bankpassen waarmee contactloze betalingen kunnen worden uitgevoerd. Die worden dus straks deels overbodig voor een heleboel Android-gebruikers.

De nieuwe pinautomaten van SEPAY: overal op voorbereid

Door nu al met een aparte app te komen waarmee mobiel betalen mogelijk wordt in Nederland, hoopt ING een voorsprong op te bouwen ten koste van tech-giganten als Apple, Google en Samsung. De app wordt nu getest en komt deze zomer beschikbaar voor alle klanten van ING.

SEPAY is inmiddels ook gestart met de verkoop en verhuur van nieuwe pinautomaten, die contactloze betalingen zullen accepteren, of je nou gebruik maakt van de nieuwe Mobiel Betalen-app of wacht tot Apple, Google of Samsung hun betaaldiensten uitrollen naar Nederland. Bekijk de nieuwe pinautomaten in onze webshop. Heb je tips of opmerkingen? Laat ze achter in de reacties.

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie