pinautomaat-contant

Eindelijk meer gebruik gemaakt van een pinautomaat dan contante betalingen!

Contactloos betalen met een pinautomaat
Nederlander maakt steeds meer gebruik van een pinautomaat

Sinds vorig jaar zijn we (eindelijk) door de magische grens heen gebroken dat er meer betaald wordt met een pinautomaat dan contant. ‘Huh?’ hoor ik u denken. Ja, dat was ook mijn eerste gedachte. In mijn beleving waren we deze magische grens allang voorbij, maar het tegendeel is daar. Er werd altijd meer contant (60%) afgerekend dan met pinbetalingen (40%). Afgelopen jaar, 2015, vond een ommekeer plaats. Er werd 50% betaald per pin en 49,5% contant afgerekend. De groei zit hem in name in pinbetalingen beneden € 10,00. Dit was een stijging van ruim 18% t.o.v. 2014. Naast het pinnen van kleine bedragen, is de invloed van mobiele pinautomaten De verwachting is dat in 2018 60% zal worden gepind. Een langzame, maar gestage groei dus.

Wil je graag inzicht in alle betalingen van Nederland van afgelopen jaar? Betaalvereniging Nederland heeft dit op dit samen met de banken op een rij gezet in hun jaarverslag. Dit gaat niet alleen over “winkelbetalingen”, maar biedt al het betalingsverkeer, dus ook de online aankopen.

[dt_button size=”medium” style=”default” animation=”none” color_mode=”default” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”https://www.sepay.nl/wp-content/uploads/Jaarverslag-Betaalvereniging-2015.pdf” target_blank=”true”]Download het hele jaarverslag[/dt_button]

Betalingen op een pinautomaat nog steeds in stijgende lijn

Met pinbetalingen gaat het dus goed, het zit nog steeds in een stijgende lijn. Naast de betalingen van kleinere bedragen, draagt onze technische infrastructuur ook enorm bij. Door onze goede 3G dekking in Nederland, kan (bijna) overal gebruik worden gemaakt van mobiele pinautomaten. Ook heeft er uitbreiding plaatsgevonden in pinautomaten-land. Er zijn nu meer verschillende vormen van pinautomaten, dat er voor iedereen wel passende pinautomaat is. 5 Jaar geleden was het bijna nog ondenkbaar dat je als een startup een pinautomaat zou kopen of leasen wanneer je weinig transacties per maand doet. Deze tijd is veranderd en gelukkig maar. Stel je eens voor hoeveel omzet je mis loopt wanneer je geen pinautomaat hebt. En dan nog te zwijgen over veiligheid, snelheid van betalen en verlaging van bankkosten.

Promotie

Vanuit Stichting Pin is het mogelijk om gratis promotie te bestellen voor pinbetalingen. Het welbekende “pinnen, ja graag” bord, t/m stickers voor op de pinautomaat. Ook wordt pinnen gestimuleerd vanuit pinnenzakelijk.nl. Zij hebben een E-module ontwikkeld, speciaal voor kassamedewerkers, om pin-gedrag te stimuleren. De campagne staat live onder de slogan “Wil je bij me pinnen?“. Hieronder vind je het filmpje, als je de test wilt doen, kan dit via deze URL. Veel plezier alvast met het behalen van jouw certificaat!

 

Langer dan 3 maanden huren? Dat kan!

We hanteren een maximale huurtijd van 3 maanden. Wilt u de pinautomaat langer gebruiken, dan is dit mogelijk. U start met het huren van een pinautomaat met een looptijd van 3 maanden. Tot deze drie maanden is dit een normale huurperiode.

Wilt u een pinautomaat langer dan 12 maanden huren? Dan kunt u beter leasen.

Tarieven

Omschrijving
 
Maandelijks
Abonnement
SEPAY Vast€ 62,50
SEPAY Mobiel 4G€ 87,50
SEPAY Mobiel Wifi€ 87,50
SEPAY Mini€ 47,50
Transactietarief: € 0,18

Voorbeeld

Een ondernemer wil voor 7 maanden een mobiele pinautomaat (SEPAY Mobiel) huren. Dat kan, de eerste 3 maanden zal op basis van normale huur zijn met een periode van 3 maanden. Na 3 maanden wordt dit contract automatisch verbroken en wordt de huurperiode tezamen met de gemaakte transacties afgerekend. De pinautomaat blijft bij deze ondernemer, maar de resterende 4 maanden zal deze worden voortgezet onder een tijdelijke lease overeenkomst. Deze wordt maandelijks gefactureerd.

Wat gebeurt er na 3 maanden?

Na drie maanden verbreken we de huurovereenkomst en wordt deze voortgezet binnen een lease-constructie die iedere maand opzegbaar is. De betaalde borg wordt verrekend en u wordt maandelijks gefactureerd voor deze lease-overeenkomst.