Pinnen bij sekswerkers en entertainment industrie: Hoe zit dat?

Pinnen bij sekswerkers en entertainment industrie: Hoe zit dat?

Pinbetalingen bij sekswerkers pinnen en “de entertainment industrie”: Hoe zit dat?

Mobiele pinautomaten zijn voor veel ondernemers een goede manier om klanten extra betaalgemak te bieden, maar er zijn ook groepen ondernemers die hier minder makkelijk gebruik van kunnen maken. Sekswerkers en acteurs in erotische films zijn voorbeelden van zulke groepen.

Voor sekswerkers pinnenis het moeilijk om de financiële afwikkeling van hun werk goed te regelen. Ze worden vaak geweigerd bij banken, verzekeringsmaatschappijen en aanbieders van mobiele pinautomaten. Wrang, want het gebruik van een mobiele pinautomaat kan een sekswerker meer veiligheid en zekerheid bieden.

pinnen sekswerkers

Sekswerkers en pinnen

Sekswerkers en andere werknemers in de erotische industrie weten vaak niet waar ze hun geld moeten laten. Banken hebben ze liever niet als zakelijke klanten en ook bij het doen van stortingen van contant geld worden vragen gesteld.
We zetten de problemen waar deze groep mee te maken heeft op een rij:

Cash

Sekswerkers worden veelal nog contant uitbetaald door hun klanten. Zo gaat het al jaren, maar echt wenselijk is deze situatie al lang niet meer. Banken stellen vaak veel vragen wanneer de sekswerkers hun geld komen storten, omdat men bang is voor witwaspraktijken. Ook brengt het aannemen van contant geld een verhoogd veiligheidsrisico met zich mee, zoals dat bij elke andere onderneming geldt.

sekswerkers pinnen

Zakelijke rekening

Sommige banken zijn huiverig als het gaat om het aannemen van sekswerkers als klanten. Door de toezichthouders wordt deze branche aangemerkt als zijnde een verhoogd integriteitsrisico. Een label dat moeilijk valt te rijmen met het feit dat sekswerkers in Nederland legaal beroep uitoefenen. Dat sekswerkers in sommige gevallen geen zakelijke bankrekening kunnen openen, wordt door verschillende belangenorganisaties dan ook als een groot probleem gezien.

Pinautomaat sekswerkers

De Nederlandse Vereniging van banken adviseerde sekswerkers eerder om enkel nog te werken met pinbetalingen (terug te lezen in dit artikel). Een leuk advies, maar in de praktijk helaas niet uitvoerbaar. Sowieso is het gebruik van een pinautomaat onmogelijk zonder de beschikking over een zakelijke bankrekening. Daarnaast is er nog een tweede obstakel. Mastercard en VISA (de “eigenaren” van Maestro en V PAY) hebben vastgelegd dat bepaalde bedrijven standaard worden uitgesloten vanwege de BRAM (Business Risk Assessment and Mitigation). Overtreding van deze regels kan een boete opleveren voor de merchant van ruim € 25.000,-.

Conclusie

Het gebruik van pinautomaten door sekswerkers lijkt dus gewenst, maar is vooralsnog onmogelijk door dit beleid. SEPAY zou sekswerkers graag helpen aan een mobiele pinautomaat, echter de voorwaarden van Maestro en V PAY, die de pinbetalingen regelen, maken dit echter onmogelijk.

contant sekswerkers

Mobiele pinautomaten van SEPAY

In deze blog zijn we ingegaan op de problemen die sekswerkers en anderen die werkzaam zijn in de erotische sector ervaren bij het regelen van hun financiële zaken. Deze beroepsgroep wordt vaak geweigerd bij het aanvragen van zakelijke rekeningen en kan ook niet zonder problemen stortingen doen van contant geld.

Nog geen oplossing

SEPAY biedt deze sekswerkers graag een oplossing door het aanbieden van een mobiele pinautomaat. Een mobiele pinautomaat van SEPAY werkt makkelijk, snel en betrouwbaar. Voor sekswerkers kan het, ook vanwege de veiligheid, een uitkomst zijn. Helaas maken regels van betalingsverwerkers het gebruik van een mobiele pinautomaat door sekswerkers vooralsnog onmogelijk.

Aandacht

Wij hopen, door het schrijven van deze blog, er meer aandacht komt voor deze groep ondernemers en met welke problemen zij te maken hebben. Het is toch niet normaal dat je met een legale onderneming tussen wal en schip valt? Vanuit SEPAY blijven we onderzoeken hoe wij deze groep mogen bedienen. Het wordt tijd voor verandering!

Wordt vervolgd.. hopen we…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie