Zo zorgt u voor veilig pinnen

Zo zorgt u voor veilig pinnen

De laatste tijd is er veel nieuws over relatief nieuwe vormen van criminaliteit, zoals ‘skimming’ en ‘phishing’. Ook pintransacties zijn gevoelig voor dit soort fraude. Daarom leggen we u in dit artikel uit hoe u veilig pinnen garandeert voor uw klanten. Of u nu een vaste of een mobiele pinautomaat heeft, het is altijd belangrijk om op de onderstaande punten te letten.

 

Scherm de pinautomaat goed af

chipknipPlaats de pinautomaat altijd zo dat het toetsenbord van de pinautomaat afgeschermd is. Om ervoor te zorgen dat er zo veilig mogelijk bij u gepind wordt, is het belangrijk dat u de pinautomaat zo opstelt dat uw consument voldoende privacy heeft en het dus niet mogelijk is dat anderen mee kunnen kijken. Voor maximale bescherming zit er altijd een privacy kapje op onze pinautomaten.

Het is belangrijk dat de pashouder zijn of haar bankpas altijd in het zicht heeft. Uw klant mag de pas niet uit het oog verliezen! Daarom kunt u de consument het beste de pas laten insteken. Als dit om welke reden dan ook niet gaat, zorg er dan voor dat u de pas in de pinautomaat steekt terwijl de pashouder dit goed kan zien.

Controleer de pinautomaat regelmatig, zo kunt u voorkomen dat skimmers ongemerkt aan uw pinautomaat hebben gezeten. Mochten er monteurs langskomen voor uw pinautomaat, vraag dan altijd om legitimatie. Zorg ervoor dat de pincode van uw klanten ook niet zichtbaar wordt via spiegels of reflecties.

Heeft u eigen tips of ideeën over veilig pinnen in uw winkel? Laat ze dan achter in de reacties.

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie