Contactloos Betalen: sneller en 100% veilig

Contactloos betalen houdt in dat de klant betaalt met een betaalpas of smartphone die is voorzien van een Near Field Communication (NFC)-chip. Bij deze vorm van betalen houden klanten hun smartphone of contactloze betaalpas dichtbij de betaalautomaat. De betaling wordt afgehandeld doordat de NFC-chip in de betaalautomaat contact maakt met de NFC-chip in de smartphone of betaalpas van de klant. Dit gaat via hetzelfde veilige netwerk dat wordt gebruikt voor traditionele (contactrijke) pinbetalingen.

Accepteert u al contactloze betalingen via NFC?

Contactloos Betalen via NFCAls u binnenkort een nieuwe terminal gaat kopen, kies dan voor een terminal die contactloze betalingen via NFC kan ontvangen, zeker als snelheid op het betaalmoment voor u van belang is. Dan bent u alvast op de toekomst voorbereid.

Als u recent een nieuwe terminal heeft aangeschaft, kan het zo zijn dat uw terminal al geschikt is om contactloze betalingen te accepteren. U herkent dergelijke terminals aan het logo, dat zichtbaar is op de zijkant van de terminal of in het scherm.

Veelgestelde vragen

Wat is contactloos betalen?

De klant betaalt door zijn betaalpas of mobiele telefoon enkele seconden tegen de pinautomaat of op het scherm van de pinautomaat te leggen. De betaling wordt daarna direct afgeschreven van de bankrekening van de klant.

Hoe werkt contactloos betalen met de betaalpas precies?

Contactloos betalen werkt op basis van zogenaamde Near Field Communication, afgekort als NFC. De contactloze betaalpas heeft een antenne die op korte afstand draadloos de relevante betaalgegevens doorstuurt naar een betaalautomaat. De betaalautomaat verifieert de betaling met de bank van de kaarthouder en keurt deze direct goed of af, net als bij een pinbetaling waarbij de betaalpas wordt ingestoken.

Welke betalingen komen voor contactloos betalen via NFC in aanmerking?

Contactloos betalen kan voor elk bedrag. Bij bedragen tot en met 25 euro is geen pincode nodig. Bij bedragen daarboven wel.

Als de aaneengesloten contactloze betalingen zonder pincode opgeteld de limiet van 50 euro bereiken, moet de pas alsnog worden ingestoken in de betaalautomaat en de pincode worden ingevoerd. Hierna staat de teller voor contactloos betalen, dus zonder pincode, weer op nul.

Al onze pinautomaten ondersteunen Contactloos Betalen

SEPAY Mobiel Plus
SEPAY Mobiel Plus

  • Duidelijk leesbaar scherm

  • Verbinding via GPRS

  • Compact en licht

Meer informatie

SEPAY Vast Plus
SEPAY Vast Plus

  • Duidelijk leesbaar scherm

  • Verbinding via Ethernet

  • Groot toetsenbord

Meer informatie