Een aflopende certificering voor uw pinautomaat: wat nu?

Een aflopende certificering voor uw pinautomaat: wat nu?

Bent u ondernemer? Dan heeft u 30 april 2019 vast al omcirkeld in uw agenda. Op deze datum verloopt namelijk voor een groot gedeelte van de pinautomaten in Nederland de certificering. Lees in deze blog wat een aflopende certificering inhoudt, om welke pinautomaten het gaat en wat u kunt doen met uw oude pinautomaat.

Aflopende certificering pinautomaat, wat houdt het in?

Waarschijnlijk doet uw verouderde pinautomaat het nog naar behoren. Een aflopende certificering klinkt daarom misschien als een slimme truc van de verkopers om meer pinautomaten te verkopen. Dit ligt gelukkig anders.

Een pinautomaat heeft een bepaalde ‘houdbaarheidsdatum’ om uw veiligheid als ondernemer te garanderen. Na de houdbaarheidsdatum voldoet het apparaat niet meer aan de veiligheidsstandaard en wordt deze een makkelijkere prooi voor criminelen. Uw klant pint na de verloopdatum van het apparaat dus niet meer veilig en u bent er niet zeker van dat u het gepinde bedrag ook daadwerkelijk op uw rekening krijgt.

Hiernaast is de pinautomaat waarschijnlijk trager dan in de beginperiode en kunt u nog geen contactloze betalingen accepteren. Dit komt door de software op het apparaat. Anno 2018 is de consument gewend om snel te betalen, voor de consument is het dus ook een pluspunt om een snel pinapparaat te gebruiken waarmee contactloos betaald kan worden.

Welke pinautomaten zijn na 30 april 2019 niet meer te gebruiken?

De kans is groot dat de pinautomaat die u in uw winkel gebruikt op de lijst staat van pinautomaten met een aflopende certificering pinautomaat. Er staan namelijk een hoop pinautomaten op die nog veel gebruikt worden. Dit zijn de apparaten die vanaf 30 april een aflopende certificering hebben:

  • Ingenico I5100
  • Ingenico I6400
  • Verifone SC5000 (M5 RoHs)
  • Verifone Vx570
  • Verifone Vx670
  • Verifone Vx810
  • Worldline Xentissimo

Weet u niet welk type apparaat u gebruikt? Bekijk dan hier de afbeeldingen van de bovengenoemde pinapparaten en klik bij expiratiedatum 30 april 2019 aan. Staat uw pinautomaat er niet tussen? Bekijk dan hier wanneer uw certificering pinautomaat verloopt.

Wat te doen met uw oude pinautomaat?

oude pinautomaat certificering

Heeft u een pinautomaat die in het bovenstaande lijstje staat en dus 30 april 2019 verloopt? Dan is het tijd voor een nieuwe! Of u nou uw pinautomaat bij ons of bij een andere aanbieder heeft gekocht, u krijgt bij Sepay altijd korting bij het aanschaffen van een nieuw apparaat.

Bent u al klant bij ons en heeft u nu een pinautomaat van SEPAY? Dan kunt u altijd upgraden naar een nieuw SEPAY pinautomaat.

 

Voor meer informatie over het inruilen van uw pinautomaat neem contact met ons op.

 

Mobiele pinautomaat of vaste pinautomaat?

Heeft u nog geen apparaat en wilt u een pinautomaat kopen of leasen voor een lange periode of juist huren voor een korte periode? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij geven u graag advies en tips over onze mobiele en vaste pinautomaten.

Wilt u liever zelf kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan rustig een kijkje op onze website.

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie