Wat is goedkoper: elektronisch of cash betalen?

Het accepteren van pinbetalingen kost ondernemers geld. Bij SEPAY betaal je bijvoorbeeld, afhankelijk van je abonnementsvorm, een maandelijks bedrag en kosten per transactie. Bij andere aanbieders is dat net zo, of betaalt de ondernemer een percentage van het aankoopbedrag. Sommige ondernemers laten zich afschrikken door deze kosten en kiezen ervoor alleen contante betalingen te accepteren. Maar daarmee zijn ze vaak veel duurder uit dan gedacht.

 

Cash betaling duurder dan pinbetaling

BlogDe Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) heeft onderzoek laten doen naar de kosten van het ‘toonbankbetalingsverkeer’. Daaruit blijkt dat de kosten met € 47 miljoen zijn gedaald naar € 1,3 miljard. Iets meer dan de helft van die kosten (€ 711 miljoen) komt voor rekening van contante (cash) betalingen. Denk daarbij aan kosten voor het storten van de dagopbrengst bij een bank, kosten voor geldtransporten, enz.

Volgens de SBEB kost een gemiddelde contante betaling een ondernemer € 0,25. Een gemiddelde pinbetaling kost ondernemers slechts € 0,19. Daar komt bij dat klanten vaak te weinig cash geld op zak hebben om hogere bedragen af te kunnen rekenen.

Momenteel zijn er nog iets meer contante betalingen (53%) dan pinbetalingen (47%) in de markt, maar de voorsprong wordt in rap tempo kleiner. Banken en toonbankinstellingen streven naar een verhouding van 40% / 60% tussen contant geld en pinbetalingen in 2018. De balans zal dan omslaan ten gunste van pinbetalingen.

Verdere besparing door contactloos betalen

Opvallend is dat de kosten verder dalen bij contactloze betalingen. Berekeningen laten zien dat een contactloze betaling gemiddeld € 0,15 kost en dat een groei van het aandeel van contactloze pinbetalingen naar 20% van alle pinbetalingen een besparing oplevert van € 22 miljoen. Dat komt onder meer doordat over het algemeen een contactloze betaling veel sneller verwerkt wordt dan een gewone betaling. Op drukke momenten levert dat de ondernemer een behoorlijke winst op.

SEPAY heeft innovatieve contactloze pinautomaten in het assortiment, tegenwoordig. Bekijk direct het aanbod. Heb je aanvullingen op dit bericht? Laat ze dan achter in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Langer dan 3 maanden huren? Dat kan!

We hanteren een maximale huurtijd van 3 maanden. Wilt u de pinautomaat langer gebruiken, dan is dit mogelijk. U start met het huren van een pinautomaat met een looptijd van 3 maanden. Tot deze drie maanden is dit een normale huurperiode.

Wilt u een pinautomaat langer dan 12 maanden huren? Dan kunt u beter leasen.

Tarieven

Omschrijving
 
Maandelijks
Abonnement
SEPAY Vast€ 62,50
SEPAY Mobiel 4G€ 87,50
SEPAY Mobiel Wifi€ 87,50
SEPAY Mini€ 47,50
Transactietarief: € 0,18

Voorbeeld

Een ondernemer wil voor 7 maanden een mobiele pinautomaat (SEPAY Mobiel) huren. Dat kan, de eerste 3 maanden zal op basis van normale huur zijn met een periode van 3 maanden. Na 3 maanden wordt dit contract automatisch verbroken en wordt de huurperiode tezamen met de gemaakte transacties afgerekend. De pinautomaat blijft bij deze ondernemer, maar de resterende 4 maanden zal deze worden voortgezet onder een tijdelijke lease overeenkomst. Deze wordt maandelijks gefactureerd.

Wat gebeurt er na 3 maanden?

Na drie maanden verbreken we de huurovereenkomst en wordt deze voortgezet binnen een lease-constructie die iedere maand opzegbaar is. De betaalde borg wordt verrekend en u wordt maandelijks gefactureerd voor deze lease-overeenkomst.