Kan ik met een mobiele pinautomaat de grens over?

Kan ik met een mobiele pinautomaat de grens over?

Kan ik mijn mobiele pinautomaat in het buitenland gebruiken?

Een mobiele pinautomaat is voor veel ondernemers een uitkomst. Zeker bij evenementen of wanneer er wordt gewerkt op verschillende locaties is een mobiele pinautomaat de ideale oplossing. Ze zijn daarom ook gemakkelijk te huren voor een enkele dag of een week en heel eenvoudig in gebruik. Maar wat als u deze zomer met de mobiele pinautomaat de grens over gaat?

Dit zou bijvoorbeeld voor kunnen komen wanneer u een grote beurs bezoekt in het buitenland of gaat staan op een Franse markt. Omdat deze vraag vaak aan ons wordt gesteld, geven we hier in deze blog uitgebreid antwoord op.

Werkt mijn mobiele pinautomaat in het buitenland?

De pinautomaten van SEPAY werken in alle landen die de euro als valuta hanteren. Dit geldt dus voor veel landen in Europa, maar niet voor alle. Zo hebben landen als Groot-Brittannië, Zweden en Noorwegen ieder hun eigen valuta, waardoor de mobiele pinautomaat in deze landen niet zal werken. In landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje is het gebruik ervan echter geen probleem!

Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer u uw gehuurde of gekochte pinautomaat wilt gebruiken in het buitenland. We zetten een aantal van deze zaken op een rij, zodat u niet tegen problemen aanloopt als het eenmaal zover is.Gebruik pinautomaat wintersport

Ander land, andere standaarden

In andere landen worden veel dingen anders geregeld dan bij ons in Nederland. Dat geldt ook voor de manier waarop mensen betalen. Een goed voorbeeld hiervan is Frankrijk. Daar waar wij een losse pinpas en creditcard hebben, doen de Fransen alles met een pas. Dit kan problemen opleveren wanneer bijvoorbeeld alleen creditcardbetalingen geactiveerd zijn, waardoor de pinpas niet zal werken op de mobiele pinautomaat.

Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor. Wanneer u zorgt dat u ook een contract voor creditcardbetalingen afsluit, weet u altijd zeker dat klanten uit verschillende landen hun betaling kunnen doen.

Op dit moment werken we bij SEPAY hard aan het standaard mogelijk maken van Visa en Mastercard-betalingen (naast Meastro & VPay) op alle mobiele pinautomaten. Hierdoor zal het afsluiten van een afzonderlijk contract voor creditcardbetalingen in de toekomst verleden tijd zijn. Wel zo makkelijk als u met de pinautomaat aan de slag wilt gaan in het buitenland!

GPRS dekking in het buitenland

Onze mobiele pinautomaten werken met een internetverbinding via GPRS. In Nederland is de dekking van GPRS overal erg goed, waardoor onze klanten zelden tot nooit last hebben van storingen. In het buitenland kan dit wel gebeuren. Zeker in de wat meer afgelegen gebieden is het goed mogelijk dat de GPRS-dekking te wensen overlaat.

Ook kan het zijn dat er meerdere GPRS-frequenties werkzaam zijn in een land. In Duitsland zijn er bijvoorbeeld twee soorten GPRS-frequenties, terwijl de pinautomaat maar op een van deze twee werkt. Het is goed om hier vooraf onderzoek naar te doen, zodat u ter plaatse niet voor onvoorziene problemen komt te staan.

Problemen met internet in het buitenland zijn niet nieuw en zullen ook in de toekomst voorkomen. Wanneer u de tips uit deze blog opvolgt kunt u problemen zo veel mogelijk voorkomen!

Betalingen van toeristen

Het is zomer en dat betekent dat er weer veel toeristen op pad zijn. Of u de mobiele pinautomaat nou gebruikt in Nederland of in het buitenland, de kans dat er vroeg of laat toeristen uit bijvoorbeeld Amerika bij u willen betalen is groot. Dat is natuurlijk prettig, maar kan ook voor hoge kosten zorgen.

Deze kosten kunnen ontstaan doordat buitenlandse creditmaatschappijen hoge vergoedingen vragen wanneer hun klanten in het buitenland gebruik maken van hun diensten. Om verrassingen te voorkomen is het handig om na te gaan welke kosten kunnen ontstaan wanneer toeristen uit bepaalde landen bij u willen pinnen.

Pinautomaat buiten de eurozone gebruiken

Buiten de eurozone kunnen de mobiele pinautomaten van SEPAY niet worden gebruikt. Dit heeft te maken met wet- en regelgeving waar wij ons als betalingsinstelling aan moeten houden. Let op, ook landen als Groot-Brittannië en Noorwegen vallen hieronder!

Mobiele pinautomaat kopen of huren

SEPAY regelt door de verkoop en verhuur van pinautomaten het betalingsverkeer van meer dan 16.000 klanten. Daarmee zijn we de grootste onafhankelijke aanbieder van elektronische betaaldiensten in Nederland. Onze pinautomaten zijn te koop of te huur en al binnen 24 uur volledig operationeel. Bekijk onze website voor meer informatie of neem contact met ons op!

Hopelijk hebben we u met deze tips op weg kunnen helpen.

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie