Kiezen voor mPOS of voor een betaalautomaat?

Kiezen voor mPOS of voor een betaalautomaat?

Waar veel bedrijven nog gebruik maken van een normale pinautomaat, kiezen sommige bedrijven ervoor om een mPOS te gebruiken. Het grootste verschil tussen een mPOS en een betaalautomaat is de hardware. Een betaalautomaat voert zelfstandig transacties uit, een mPOS doet dit in combinatie met mobiel apparaat. Lees in deze blog wat het precies is, wat de voor- en nadelen zijn ten opzichte van een betaalautomaat en wanneer u het beste kunt kiezen voor een mPOS of voor een betaalautomaat.

Wat is een mPOS?

Een mobile Point Of Sale, is een mobiel apparaat dat door middel van een app de functie van een traditioneel kasregister overneemt. Het mobiele apparaat, bijvoorbeeld een smartphone of tablet, wordt gekoppeld aan een mobiele reader. Hierop kan de klant zijn betaling doen. Vanwege de grootte van het apparaat en het feit dat deze te gebruiken is via een draadloze verbinding, is het een goede oplossing voor bedrijven die veel onderweg zijn.

De voor- en nadelen van een mPOS

Het grootste voordeel van een mPOS-systeem is de lage prijs. Je kunt al een mobiel betaalsysteem aanschaffen voor ongeveer €99,-. Andere voordelen zijn:

  • Er zitten (meestal) geen hoge abonnementskosten aan verbonden. De verschillende aanbieders hebben allemaal een ander verdienmodel, lees dus altijd de algemene voorwaarden per aanbieder.
  • Betalen per transactie, niet per maand. Zeker als uw bedrijf weinig transacties per maand heeft, is dit een voordeel. Er zijn dan geen vaste maandkosten.
  • Een mPOS is erg mobiel, ideaal voor on-the-road bedrijven.

Toch zitten er ook wat nadelen aan een mPOS. Zo is het nog niet mogelijk om contactloze betalingen te verrichten. Andere nadelen zijn:

  • Er moet altijd een smartphone of tablet met internet beschikbaar zijn om een betaling te verwerken.
  • Het duurt een aantal dagen voordat de transactie op de rekening staat bijgeschreven.
mPos - smartphone - tablet
Bij een transactie met een mPOS moet er altijd een smartphone of tablet aanwezig zijn

De keuze voor een mPOS of betaalautomaat?

Het verschil tussen beide betaalsystemen is dat een mPOS transacties uitvoert die via een smartphone of tablet verwerkt worden en dat een betaalautomaat dit zelfstandig doet. Bij een mPOS dient de reader eerst via Bluetooth verbinding te maken met een smartphone of tablet die verbonden is met internet. Via een app op het apparaat kunt u dan het gewenste bedrag invoeren. Deze verschijnt vervolgens op het scherm van de reader en kan betaald worden. Een vaste betaalautomaat heeft een simkaart. Deze simkaart staat verbonden met het betalingssysteem, waardoor de transactie automatisch wordt afgerond.

De keuze tussen beide systemen hangt af van het aantal transacties in uw bedrijf. Bij een betaalautomaat betaalt u vaste kosten per maand, bij een mPOS betaalt u vaak per transactie. Hoe meer transacties uw bedrijf heeft, des te voordelig u uit bent met een betaalautomaat.

De ideale oplossing

De SEPAY Mini heeft het beste van beide werelden. De SEPAY Mini is net zo betaalbaar, compact en mobiel als een mPOS-systeem, maar heeft de software en dataverbinding van een normale betaalautomaat. Op deze manier is er geen smartphone of tablet nodig bij betalingen. Het enige verschil tussen een SEPAY Mini en een volwaardige mobiele betaalautomaat, is de thermische bonprinter. De SEPAY Mini verstuurt een digitale bon naar het mailadres wat u heeft opgegeven binnen uw persoonlijke pagina. Daarnaast hebben we ook een webapplicatie beschikbaar, die een QR-code maakt voor uw klant of direct de bon kan delen met uw klant. Sinds het begin van 2019 is deze op de markt verschenen en is inmiddels één van onze populairste pinautomaten. Vandaag besteld, is morgen in huis.

Heeft u nog vragen?

We hebben meerdere mobiele en vaste pinautomaten die voor uw bedrijf interessant kunnen zijn. Net als bij onze 16.000 andere klanten zorgen wij ervoor dat de pinautomaat binnen 24 uur is geïnstalleerd. Heeft u vragen over mPOS-systemen, betaalautomaten, de nieuwe SEPAY Mini of over iets anders? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen of op de website kijken voor meer informatie.

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie