Pinautomaat gebruiken op festivals en beurzen

Pinautomaat gebruiken op festivals en beurzen

Hoewel in horeca-gelegenheden steeds vaker wordt overgegaan op pinnen als betaalsysteem, durven de meeste festivals, beurzen en andere grootschalige evenementen deze stap nog niet te zetten. Betalen met muntjes is voor dit soort evenementen een bewezen en betrouwbaar systeem en zakelijker gezien vaak interessanter dan pinnen. Maar vinden bezoekers pinnen niet veel fijner?

In deze blog gaan we in op de voordelen van pinnen als betaalsysteem op festivals, beurzen en andere evenementen met grote bezoekersaantallen. Ook bespreken we de mogelijkheid van mobiele huur van een pinautomaat.

Waarom pinnen steeds populairder wordt

Steeds vaker wordt pinnen ingezet als vervanger van ‘ouderwetse’ betaalmethoden als prepaid-betaalkaarten, muntjes en cash geld. Vooral in kroegen en uitgaansgelegenheden worden deze achterhaalde systemen uitgebannen om over te stappen op pinnen. Hier zijn meerdere redenen voor. We bespreken er een aantal.

Stabiliteit

Mobiele pinautomaten werken met een internetverbinding, wat in het verleden nog wel eens voor problemen kon zorgen. Zonder internetverbinding kan er niet betaald worden en voor veel bedrijven kan een pinstoring van een halfuur al zorgen voor een flinke kostenpost.

Gelukkig zijn dergelijke storingen verleden tijd. Mobiele pinautomaten werken tegenwoordig zowel via WiFi-verbinding als 4G. Storingen komen, zeker de kortere, zelden tot nooit meer voor. En mocht het toch mis gaan, kan er altijd overgeschakeld worden van WiFi naar 4G of andersom. Door de stabiliteit van pin betalen is voor veel ondernemers het belangrijkste argument om niet over te stappen, weggenomen.

Betalen op festivals | mobiele pinautomat huren

Gemak voor de bezoeker

Bezoekers willen graag snel en gemakkelijk hun consumpties af kunnen rekenen. Dit gaat niet altijd even soepel, denk aan het muntjessysteem. Als eerste moet de bezoeker in de rij gaan staan om munten te kopen. Vervolgens is het onduidelijk wat een muntje precies kost en hoe dit in verhouding staat met de te kopen consumptie. ‘Heb ik 10 of 20 muntjes nodig?’, is dan ook een veelgehoorde vraag bij de aanschaf van muntjes.

Met een pinautomaat kan de bezoeker een rij overslaan en direct consumpties bestellen aan de bar. Hoewel de rijen hier wat langer kunnen zijn doordat barpersoneel een extra handeling (het invullen van de bestelling in het systeem) uit moet voeren, wordt deze wachttijd gecompenseerd door het feit dat apart muntjes kopen niet meer nodig is.

Transparantie

Het gebrek aan transparantie is bij gebruik van een muntjessysteem een veelgehoorde klacht van bezoekers. Dat begint al bij de aanschaf van de muntjes. Wat is een muntje waard en hoe staat dit in verhouding met wat ik kan kopen? Bezoekers voelen zich vaak opgelicht, omdat een antwoord op deze vragen moeilijk te geven is. Er hangt een sfeer van onduidelijkheid overheen.

Hoe anders is dit bij pin betalen. Bezoekers betalen gewoon met hun pinpas en kunnen precies zien voor welke prijs ze een drankje of wat te eten aanschaffen. Ook na afloop van het festival is alles overzichtelijk. Wel zo handig om de balans op te kunnen maken. Bovendien wordt het probleem van overgebleven muntjes, waar veel bezoekers zich na een festival aan ergeren, hiermee opgelost. Bezoekers betalen voor wat ze krijgen en zitten achteraf niet meer met muntjes zonder waarde. Daar worden ze blij van!

Pinautomaat huren om te betalen op evenementen

Inzicht in de geldstromen

Ook voor de organisatie zitten er voordelen aan het gebruik van een pinautomaat. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat pinnen het mogelijk maakt om real time inzicht te krijgen in de geldstromen. Nog tijdens het evenement kunnen organisatoren zien wat er binnenkomt en eventueel aanpassingen doen om de omzet te verhogen.

Ook op het gebied van mankracht kan deze manier van werken veel schelen. Bij een muntjessysteem moeten alle muntjes waarmee bezoekers hebben betaald na afloop worden geteld. Wanneer alle aankopen worden gepind is hier geen sprake meer van. Ook dit scheelt in de kosten!

Mobiele huur pinautomaat

Het grootste voordeel van een pinautomaat gebruiken op evenementen is dat een investering niet nodig is. Mobiele pinautomaten die contactloos betalen ondersteunen zijn eenvoudig voor een scherpe prijs te huur.

Een mobiele pinautomaat huren bij SEPAY is eenvoudig en voor een vaste prijs per dag, weekend, week of maand. Alle zorgen worden u uit handen genomen en de pinautomaten werken 100% veilig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze website of neem contact op voor meer informatie!

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie