Waarom je creditcards moet accepteren in je winkel

Waarom je creditcards moet accepteren in je winkel

Het betalen met een creditcard in winkels is in Nederland nog niet volledig ingeburgerd. In tegenstelling tot in het buitenland, waar het vaak de normaalste zaak van de wereld is. Maar ook in Nederland vindt een verandering plaats. Steeds meer winkeliers kiezen ervoor om ook creditcardbetalingen te accepteren en langzaam kiezen ook steeds meer consumenten voor een creditcard als betaalmiddel.

Dat is natuurlijk niet zonder reden. Voor consumenten is de creditcard een handige manier om betalingen te verrichten, zeker gezien het internationale karakter van een creditcard. Ook voor ondernemers heeft het accepteren van creditcardbetalingen veel voordelen.

Heeft u een betaalautomaat van SEPAY gehuurd of gekocht? Dan kunt u automatisch, zonder zelf nog heel veel te moeten regelen, creditcardbetalingen van Mastercard en Visa accepteren. Benieuwd naar de voordelen van het accepteren van creditcardbetalingen? In deze blog delen we er een aantal.

Creditcardbetalingen: de voordelen voor de ondernemer

Veiliger: minder geld in kas

Als ondernemer is het niet altijd een fijn gevoel om grote sommen geld in kas te hebben. Zeker voor kleinere winkeliers is dit onwenselijk. Daarom zijn pinbetalingen een uitkomst. Dit geldt natuurlijk ook voor creditcardbetalingen. Bij het toevoegen van de creditcard als betaaloptie in een winkel zal het aantal contante betalingen afnemen. Klanten hebben er immers een betaaloptie bijgekregen.
Meer betalingsgemak voor klanten
Als ondernemer is het belangrijk om altijd te voldoen aan de wensen van klanten. Daar horen uitgebreide en moderne betaalmogelijkheden bij. De cijfers laten zien dat creditcardbetalingen flink in de lift zitten. Dit betekent dat steeds meer consumenten de creditcard gebruiken als serieuze optie om betalingen te verrichten. Het aanbieden van creditcardbetalingen stelt ook deze klanten tevreden.

Nieuwe doelgroepen

Door het aanbieden van creditcardbetalingen is het mogelijk om nieuwe doelgroepen naar de onderneming te trekken. Denk aan toeristen. Zij komen vaak uit landen waar het veel gebruikelijker is om in winkels af te rekenen met een creditcard, waardoor ze niet goed zijn ingesteld op de Nederlandse gewoonte van betalen met een pinpas. Deze toeristen zullen eerder een aankoop doen wanneer zij in staat worden gesteld om te betalen zoals zij gewend zijn.

Omzet verhogen

Creditcards Accepteren

Steeds meer mensen maken gebruik van een creditcard voor het doen van betalingen. Zonder het aanbieden van de mogelijkheid tot het doen van creditcardbetalingen, is het niet mogelijk om te profiteren van deze stijging. Klanten ook met een creditcard laten betalen zal dus ook leiden tot een verhoging van de omzet. Naast klanten die blij zijn dat ze zelf hun betaalmiddel kunnen kiezen, is het dus ook goed voor de bedrijfskas.

Loyaltyprogramma’s

Vrijwel alle grote creditcardmaatschappijen werken met speciale loyaltyprogramma’s. Dit betekent dat klanten van deze maatschappijen punten kunnen sparen wanneer zij betalingen verrichten met hun creditcard. Deze punten kunnen vervolgens worden uitgegeven aan cadeaus en kortingen. Een leuke extra voor klanten die tegelijkertijd stimuleert tot het doen van aankopen met de creditcard. Win-win!

Geen additionele kosten

Bij veel betalingsverwerkers betalen bedrijven en winkels een maandelijks bedrag voor het kunnen aanbieden van creditcardbetalingen. Wanneer u gebruikmaakt van een pinautomaat van SEPAY zit u niet vast aan een maandelijkse kostenpost. Dit maakt de drempel om creditcardbetalingen aan te bieden lager. U betaalt enkel een klein bedrag per transactie. Het zal u dus altijd meer opleveren dan dat het kost!

Creditcardbetalingen aanbieden met SEPAY

SEPAY is een grote aanbieder van mobiele- en vaste pinautomaten. Bij ons kunt u eenvoudig pinautomaten leasen, huren of kopen. Duizenden ondernemers gingen u al voor. En wilt u ook creditcardbetalingen aanbieden en profiteren van deze oprukkende markt? Dan zit u bij SEPAY al helemaal aan het juiste adres. Onze pinautomaten bieden standaard creditcardbetalingen via Mastercard en Visa aan.

Heeft u vragen over het aanbieden van creditcardbetalingen voor uw onderneming? Of wilt u meer weten over onze diensten? Schroom niet, en neem contact met ons op. We helpen u graag!

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie