Wat is contactloos betalen precies?

Steeds vaker lees je over de mogelijkheden van ‘contactloos betalen’, of vallen er termen als NFC (Near Field Communications) als het gaat over het betalen van de toekomst. Ondernemers vragen ons daarom steeds vaker of onze pinautomaten ook contactloos betalen ondersteunen. Maar wat is contactloos betalen eigenlijk. En wordt het in Nederland realiteit, of blijft het vooral een hype? In dit blogartikel lees je er meer over.

 

Afrekenen via Contactloos BetalenContactloos Betalen is snel, veilig en makkelijk

Bij contactloos betalen reken je aan de kassa af door je pinpas kort tegen een pinautomaat aan te houden, dus zonder een betaalpas in de betaalautomaat te steken. Dat kan alleen als je pinpas en de betaalterminal zijn voorzien van een nieuwe ‘chip’. Bij bedragen tot € 25,- is geen pincode benodigd, net als bij de Chipknip, die nu uitgefaseerd wordt. Eigenlijk kun je dit ‘pinnen van de toekomst’ dus heel goed vergelijken met het in- en uitchecken van je OV-chipkaart als je met de trein reist. Daarbij hou je ook je pas voor de kaartlezer en wordt er automatisch saldo afgeschreven.

Straks geen pinpas meer benodigd?

Maar waarom zou je nog een pinpasje gebruiken, als je in de toekomst ook met je telefoon contactloos kunt gaan betalen? De nieuwe Samsung Galaxy-smartphones zijn er in ieder geval klaar voor. En ook de iPhone 6 heeft wellicht een NFC-chip aan boord.

Toch is het voorlopig nog toekomstmuziek, omdat veel winkels de apparatuur nog niet in huis hebben om contactloze betalingen te kunnen accepteren en consumenten nog niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Het is vanaf vandaag wel mogelijk om al bij Blokker contactloos te betalen.

SEPAY heeft nu ook nieuwe pinautomaten op de markt die ondersteuning bieden voor contactloos betalen. Dan bent u als winkelier sowieso klaar voor de toekomst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Langer dan 3 maanden huren? Dat kan!

We hanteren een maximale huurtijd van 3 maanden. Wilt u de pinautomaat langer gebruiken, dan is dit mogelijk. U start met het huren van een pinautomaat met een looptijd van 3 maanden. Tot deze drie maanden is dit een normale huurperiode.

Wilt u een pinautomaat langer dan 12 maanden huren? Dan kunt u beter leasen.

Tarieven

Omschrijving
 
Maandelijks
Abonnement
SEPAY Vast€ 62,50
SEPAY Mobiel 4G€ 87,50
SEPAY Mobiel Wifi€ 87,50
SEPAY Mini€ 47,50
Transactietarief: € 0,18

Voorbeeld

Een ondernemer wil voor 7 maanden een mobiele pinautomaat (SEPAY Mobiel) huren. Dat kan, de eerste 3 maanden zal op basis van normale huur zijn met een periode van 3 maanden. Na 3 maanden wordt dit contract automatisch verbroken en wordt de huurperiode tezamen met de gemaakte transacties afgerekend. De pinautomaat blijft bij deze ondernemer, maar de resterende 4 maanden zal deze worden voortgezet onder een tijdelijke lease overeenkomst. Deze wordt maandelijks gefactureerd.

Wat gebeurt er na 3 maanden?

Na drie maanden verbreken we de huurovereenkomst en wordt deze voortgezet binnen een lease-constructie die iedere maand opzegbaar is. De betaalde borg wordt verrekend en u wordt maandelijks gefactureerd voor deze lease-overeenkomst.