Wat is contactloos betalen precies?

Wat is contactloos betalen precies?

Steeds vaker lees je over de mogelijkheden van ‘contactloos betalen’, of vallen er termen als NFC (Near Field Communications) als het gaat over het betalen van de toekomst. Ondernemers vragen ons daarom steeds vaker of onze pinautomaten ook contactloos betalen ondersteunen. Maar wat is contactloos betalen eigenlijk. En wordt het in Nederland realiteit, of blijft het vooral een hype? In dit blogartikel lees je er meer over.

 

Afrekenen via Contactloos BetalenContactloos Betalen is snel, veilig en makkelijk

Bij contactloos betalen reken je aan de kassa af door je pinpas kort tegen een pinautomaat aan te houden, dus zonder een betaalpas in de betaalautomaat te steken. Dat kan alleen als je pinpas en de betaalterminal zijn voorzien van een nieuwe ‘chip’. Bij bedragen tot € 25,- is geen pincode benodigd, net als bij de Chipknip, die nu uitgefaseerd wordt. Eigenlijk kun je dit ‘pinnen van de toekomst’ dus heel goed vergelijken met het in- en uitchecken van je OV-chipkaart als je met de trein reist. Daarbij hou je ook je pas voor de kaartlezer en wordt er automatisch saldo afgeschreven.

Straks geen pinpas meer benodigd?

Maar waarom zou je nog een pinpasje gebruiken, als je in de toekomst ook met je telefoon contactloos kunt gaan betalen? De nieuwe Samsung Galaxy-smartphones zijn er in ieder geval klaar voor. En ook de iPhone 6 heeft wellicht een NFC-chip aan boord.

Toch is het voorlopig nog toekomstmuziek, omdat veel winkels de apparatuur nog niet in huis hebben om contactloze betalingen te kunnen accepteren en consumenten nog niet goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Het is vanaf vandaag wel mogelijk om al bij Blokker contactloos te betalen.

SEPAY heeft nu ook nieuwe pinautomaten op de markt die ondersteuning bieden voor contactloos betalen. Dan bent u als winkelier sowieso klaar voor de toekomst!

Upload jouw CV | PDF
Maximale bestandsgrootte: 5 MB
Voornaam
Achternaam
Emailadres
Telefoonnummer
Toelichting / motivatie